ORGOGLIO VENETO!

Qui si può chattare e quindi parlare di qualsiasi cosa possibile ...quindi non solo musica ..VIETATO LO SPAM INUTILE, TOLLERANZA 0

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Messaggioda ArcherV il mer feb 07, 2007 10:13 pm

devo farci scrivere mia nonna qui :D (è di conegliano)
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ArcherV
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Messaggioda fedemadferit il mer feb 07, 2007 10:15 pm

Si in realtà è friulana-triestina in quanto il titolo originale è "La mula de Parenzo" che è una città dell'Istria croata...
Ma fa parte a tutti gli effetti anche della cultura veneta!
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Messaggioda fedemadferit il mer feb 07, 2007 10:19 pm

Questa ze vita:
Pan, sopressa/saeado e vin grintòn!
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Messaggioda nash il gio feb 08, 2007 9:23 am

da piccolo a me cantavano queste :oops:

Manìna bèa,
fata a penèa
dove sito stà?
Dal papà.
Cosa te gao dà?
Pan e late.
Gate gate gate

Nina nana, nina ò
'sto bambino a chi lo do?
Ghe 'o daremo a la Befana
che se ' o tègna 'na setìmana,
Ghe 'o dareèmo a l'Omo Nero
che se ' o tegna un mese intéro,
ghe ' o daremo a so papà
quando casa el tornarà

Tutu tutù museta
la mama l'è andà mesa
papà l'è andà sui campi
con tre cavali bianchi
bianca la sea
tutu museta bea

8)
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Messaggioda nash il gio feb 08, 2007 9:28 am

RICETTA CLASSICA DEL BACCALA' ALLA VICENTINA

Ingredienti per 12 persone:
Kg 1 di stoccafisso secco – gr. 500 di cipolle
Litri 1 di olio d’oliva extravergine
3-4-acciughe
½ litro di latte fresco – poca farina bianca
g. 50 di formaggio grana grattugiato
un ciuffo di prezzemolo tritato
sale e pepe.

Preparazione
Ammollare lo stoccafisso, gia’ ben battuto, in acqua fredda , cambiandola ogni 4 ore, per 2-3 giorni.
Levare parte della pelle. Aprire il pesce per lungo, togliere la lisca e tutte le spine. Tagliarlo a pezzi
quadrati, possibilmente uguali.
Affettare finemente le cipolle; rosolarle in un tegamino con un bicchiere d’olio, aggiungere le acciughe dissalate, diliscate e tagliate a pezzetti ; per ultimo, a fuoco spento , unire il prezzemolo tritato.
Infarinare i vari pezzi di stoccafisso, irrorati con il soffritto preparato, poi disporli uno accanto all’altro, in un tegame di cotto o alluminio oppure in una pirofila (sul cui fondo si sara’ versata, prima, qualche cucchiaiata di soffritto); ricoprire il pesce con il resto del soffritto, aggiungendo anche il latte, , il grana grattugiato, il sale , il pepe.
Unire l’olio fino a ricoprire tutti i pezzi , livellandoli.
Cuocere a fuoco molto dolce per circa 4 ore e mezzo, muovendo ogni tanto il recipiente in senso rotatorio, senza mai mescolare.
Questa fase di cottura, in termine “vicentino” si chiama “pipare”.
Solamente l’esperienza sapra’ definire l’esatta cottura dello stoccafisso che , da esemplare ad esemplare, puo’ differire di consistenza.
Il bacalà alla vicentina e’ ottimo anche dopo un riposo di 12/24 ore. Servire con polenta.

8) :seg:
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Messaggioda Zack il gio feb 08, 2007 9:30 am

altre cose buonissime venete:

Immagine PROSECCO

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Messaggioda nash il gio feb 08, 2007 9:37 am

ALCOOL 8) :lol:

A chi no ghe piase el vin, che Dio ghe toga anca l'acua.

Mejo berghene na possa che spanderghene na giossa.

Xe senpre l'ultimo giosso cuèo che te imbriaga.

Tajadee e vin tondo xe el mejo magnar del mondo.

Co l'omo xe pien de vin el te parla anca in latin.

Co uno xe inbriago, tuti vol darghe da bevar.

No farte capo dea conpagnia o te paghi a l'ostaria.

Chi va da l'osto perde el posto; chi va l'osteria perde eà partìa.

Mai domandarghe a l'osto se el ga vin bon.

Mejo spussare da vin che da cera.

Ogni vin fa alegria se el se beve in conpagnia.

El vin xe bon con tre s: scuro, sentà, scrocando.

Eà bira fa imarsire i pai, fa deventare zai, ingropa e buee e te rovina e scarsee.

El vin fa sangue, l’acua fa tremare e gambe.

El vin xe el late dei veci, eà droga dei poareti.

El vin de casa no inbriaga. Anca se el te inbriaga no el se paga.

El bon vin se eò beve el contadin!

El pì bruto fior che gabia creà Dio xe queo del vin co el xe finìo.

Chi beve bira campa cent'ani. Chi beve vin no more mai!

Anca el vin bon e l'omo beo, presto o tardi i va in aseo.

Vin vecio e dona zòvane.

Dona grassa e goto pien, toi eà vita come eà vien.

Dona bea e vin bon xe i primi che te assa in abandon.

Bevi vin e assa l'aqua al muin.

Bote che canta eà xe voda.

El primo goto fa digerir, el secondo fa piasser, el terzo, fa pair, el quarto te fa dormir.

Formajo, pan bianco e vin puro fà el polso duro.

Ovo de on'ora, pan de on dì, vin de on ano, dona de quìndese e amigo de trenta.

Pan che canta, vin che salta e formajo che pianza (co eà giossa).

Vin, done e maroni bisogna gòdarli so' eà so stajon.

Poenta nova e osei de riva, vin de grota e xente viva.

Acua setenbrina, veen par eà cantina.

Majo piovoso, vin costoso.
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Messaggioda alive il gio feb 08, 2007 9:49 am

oh ma che sò tutti sti polentun :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (detto con simpatia ovviamente...però mi spaventato ugualmente :lol: )
wake up the dawn and ask her why a dreamer dreams she never dies
L'essenziale è invisibile agli occhi!..

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Messaggioda Fender il gio feb 08, 2007 5:22 pm

E i bigoli??? Di una bontà infinita....

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but all i need are cigarettes and alcohol


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chi per fretta caca nell'ortica, presto il culo gli formica!

http://www.myspace.com/seltzeralka
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Messaggioda Zack il gio feb 08, 2007 5:50 pm

Fender ha scritto:E i bigoli??? Di una bontà infinita....

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troppo buoni...
infatti la montelvini e la mionetto quando ordiniamo vini e prosecchi ce ne mandano in quantità massicce
grazie dio di aver creato il veneto e la gente veneta
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